Spectra Precision GL 422N

Prijs op aanvraag

Ben je op zoek naar een afschotlaser waarmee je op beide assen afschot kunt instellen? Dan is de GL422 N van Spectra Precision de beste oplossing. Deze allernieuwste afschotlaser van de uitvinders van de bouwlaser kent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De nieuwe standaard afschotlaser

De GL422 N is de geheel nieuwe en aangepaste versie van de welbekende GL422 van Spectra. Ook deze afschotlaser is nu in de nieuwe jas gestoken. Niet alleen betekent dit een een nog betere bestendigheid tegen vallen en/of stoten, maar ook is het diameterbereik vergroot tot maar liefst 800 meter. Zo kun je op een nog grotere afstand met deze afschotlaser werken.

Afschotlaser met dubbel afschot

De Spectra Precision GL422 N is een bouwlaser met dubbel afschot. Dit betekent dat je hiermee op twee verschillende zijden een helling kunt aanleggen. Met deze afschotlaser kun je het afschot tot op een duizendste van een procent instellen met een percentage van -10 tot + 15%. Steile hellingen vormen dus geen enkel obstakel.

Met radioafstandsbediening

Deze afschotlaser wordt compleet geleverd met de nieuwste afstandsbediening van Spectra Precision: de RC402 N. Dankzij een radioverbinding stelt deze je in staat om in je eentje het afschot in te stellen. Een tweede persoon is dus niet nodig, tel uit je winst! Dankzij de storingsvrije radioverbinding kun je het afschot tot een afstand van gegarandeerd 100 meter overnemen.

Ook verticaal uitlijnen met deze afschotlaser

Met de nieuwe GL422 N kun je niet alleen horizontaal uitlijnen, want zelfs verticale uitlijning behoort tot de mogelijkheden. En dat betekent een onbegrensd aantal toepassingen. Denk hierbij onder andere aan het installeren van ankerbouten, nivelleren van bekistingen, schuine wanden en systeemwanden. Ook handig aan deze afschotlaser is de maskeerfunctie. Hiermee kun je tot drie zijden naar keuze uitschakelen. Hiermee voorkom je dat andere medewerkers worden gestoord door laserstralen of dat het signaal buiten je werkgebied komt.

Afschotlaser met de meest geavanceerde handontvanger

De GL422 N afschotlaser wordt standaard geleverd met de nieuwe HL760, de meest geavanceerde handontvanger op de markt. Uniek aan de HL760 is dat deze een radioverbinding legt met de laser. Uniek, want de nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos. Zeer handig is bijvoorbeeld PlaneLok, waarmee je je de laser automatisch vergrendelt met een bestaande verhoging of verticaal uitlijnpunt. Afwijkingen of meetfouten worden hiermee voorkomen.

De functie Grade Match maakt automatisch afschotovername mogelijk, voor metingen van onbekende hoogteverschillen tussen twee punten over onbekend terrein en het elimineren van tijdrovende hellingcalculaties. De ‘Fingerprint’-functie zorgt ervoor dat alleen de laserstraal wordt opgepikt van de laser waaraan de HL760 is gekoppeld. En dat is wel zo prettig op een groot bouwterrein, waar vaak wordt gebruikgemaakt van meerdere lasers.

Heeft u interesse in dit product?

Vul onderstaand formulier in of neem direct contact met ons op voor een offerte op maat.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Uitgebreide specificaties
 • Foto's
 • Merk: Spectra Precision
  Type: GL 422n
  Gewicht: 3,1 kg
  Lengte: 272 mm
  Breedte: 197 mm
  Hoogte: 201 mm
  Diameter bereik: 800 m
  Hellingbereik: -10 tot +15 %
  Nauwkeurigheid: 1,5 mm over 100 m